Folk fra Fejø

Folk fra FejøI december 1973 udgav daværende skoleinspektør på Fejø Markus Hummelmose bogen “Gammeltid på Fejø”Min mor, som var skolesekretær på det tidspunkt, renskrev i øvrigt bogen for Hummelmose. Min mor havde længe fortalt, at der snart kom en spændende bog.

Bogen indeholdt ud over en del lokalhistorie også en del interviews med ældre  fejbattinger. Disse fortalte om nogle af deres oplevelser som børn og voksne på øen.

Der er løbet meget vand i åen siden, øen har på mange områder skiftet karakter. Ikke mindst er mange nye beboere kommet til.

Gammeltid på Fejø – del II

Jeg synes at det nu er tid til at endnu en bid af øens historie opsamles og bevares for eftertiden. Derfor vil jeg opfordre til at alle de der har en historie at fortælle fra deres opvækst og/eller liv på Fejø får det gjort.

Skriv hvad du synes er interessant for andre at læse om. Det kan være personlige oplevelser, gode historier – ja alt kan bruges – også meget gerne billeder til historien.
Jeg vil klargøre stoffet således at det kan lægges op her på siden og på Facebooksiden Gamle billeder fra Fejø. Derved kan så mange som muligt kan få glæde af din historie.
Umiddelbart vil jeg foreslå at fortællingerne er fra før 1980 – men det er ikke et must.
Der skal nemlig også være plads til en version III af Folk fra Fejø.

Send din fortælling, meget gerne vedlagt relevante fotos, til  så bringer jeg historien videre.

Skulle der dukke materiale nok op til en bog, hjælper jeg også gerne med det. Det vil for mit vedkommende være helt ulønnet og uden nogen som helst form for kompensation – ud over fornøjelsen.

Vilkår

Når og hvis du sender en historie så giver du samtidig tilladelse til at den bringes her på siden Fejoe.info, på Gamle billeder fra Fejø  og eventuelt udgives i bogform, hvor et eventuelt overskud går ubeskåret til Fejø Lokalhistoriske Arkiv.

Fortællinger af Folk fra Fejø

[listyofiles folder=”wp-content/folkfrafejø” options=”table,new_window,hide_extension”]