Bagere

Vesterby bageri

Bageriet i Vesterby på Herredsvej 80, blev etableret omkring 1915 af bagermester Bertel Petersen. Sønnen Villy Petersen overtog bageriet efter faderen og drev det indtil han solgte til bageren i Østerby omkring 1960.

Bertel Petersen, bager fra Vesterby. Sønnen Villy Petersen (bager Villy) overtog forretningen efter faderen

Bertel Petersen, bager fra Vesterby. Sønnen Villy Petersen (bager Villy) overtog forretningen efter faderen

Østerby Bageri

Østerby Bageri på Herredsvej 284, blev etableret omkring 1910 af bager Christen Christensen, hvis søn Johannes Christensen senere overtog driften af bageriet efter faderen. Bageriet blev i 1947 solgt til Frede Gertsen, der boede Herredsvej 304 på hjørnet af Slettervej. Frede Gertsen var ikke selv bager, men havde i stedet en bagersvend ansat. Frede Gertsen fik som følge af ejerskabet tilnavnet “Bollen” – han var i øvrigt svigerfar til købmand Walther.
Bageriet blev i 1953 overtaget af bagermester Richard Vildenfelt, der nogle år senere – omkring 1960 – også overtog bageriet i Vesterby, hvor han  havde bageriudsalg.

Richard Vildenfeldt havde også en brødbil, der havde en ugentlig brødtur rundt på øen. Den blev betjent af Freddy Christensen, hvis hustru havde manufakturhandlen på Herredsvej 215.

Richardt Vildenfeldts brødbil (Lloyd) foran bageriet i Østerby omkring 1955.

Mona Vilebæk og Ole Vilebæk Hansen forpagtede bageriet og udsalget i Vesterby af Richardt Vildenfeldt i omkring 3 år. Derefter kom et yngre par Lulu og Kurt som forpagter i et par år inden bageriet lukkede.

1 39dab7dbe6 Bagere-i-Oesterby 979c8e32fe
Den-foerste-bager-i-Oesterby

1

Som det ses nedenfor har mange af øens unge indridset navne m.v. i murstenene på bageriet. Et klart bevis på at stedet blev brugt som samlingssted. Måske nogle af læserne kan genkende deres værk.

Isbaren.

Johannes Christensen åbnede i 1950erne et mindre bageri og IS-bar i privatvillaen på Herredsvej 295. Han var kendt for de fantastiske wienerbrød, der blev fremstillet i hans lille gasovn.

Johannes Christensens lille bageri og isbar på Herredsvej 295

Johannes Christensens lille bageri og isbar på Herredsvej 293